top of page

3 tips om de trend japandi in jouw interieur toe te passen!


Japandi interieurstijl woonkamer met houten vloer en houten meubels met aarde tinten

Wat is japandi?

Japandi is een vrij nieuwe trend op het gebied van interieurstijlen. De stijl is ontstaan door de combinatie van Scandinavisch design met de Japanse stijl van interieurs; minimalisme. Deze stijl is al jaren geleden ontstaan door de mix van de deense en japanse cultuur en door diverse designers gebruikt als inspiratie voor het ontwerpen van meubels. Less is more staat centraal voor de Japandi interieurstijl. Het draait om natuurlijke kleuren, zachte materialen en een hoop materialen geïnspireerd op de natuur.


Tip 1 less is more

Wat voornamelijk belangrijk is om de Japandi stijl toe te passen is een rustig interieur met weinig elementen. Kies voor meubels met strakke en rustige lijnen en onthoud; minimalisme is key. Kies voor een ruime opstelling in de ruimte en gebruik enkele accessoires. Hoe strakker hoe beter!


Tip 2 natuurlijke kleuren & materialen

Een tweede belangrijk aspect van de Janpadi stijl is de keuze van de materialen en kleuren. Japandi is een mix van Scandinavisch design en de Japanse stijl. In beide culturen staat hout hoog in het vaandel en is het ook één van de hoofelementen in de interieurstijl. Het liefst ga je voor onbehandeld hout om zo de natuur terug te laten komen. Een andere tip is; je kan ook extra hout toepassen op de wanden in vorm van panelen of kunstwerken. Voor accessoires kan je kiezen voor andere natuurlijke materialen zoals; terracotta, keramiek of natuursteen, maar pas op, wees selectief in je keuze want less is more!


Deze materialen gaan het beste met natuurlijke tinten en kleuren. Beide culturen en stijlen zien we diverse kleuren terug komen. Het Scandinavische design richt zit vaak op de kleuren wit en diverse aarde tinten waar Japans design aanhangers zijn voor wat meer contrasterende kleuren zoals zwart, grijs, bruin en groene tinten. Maak een combinatie van dit kleurenpallet en kies voor de meest rustige kleuren zoals de aarde tinten voor de grootste oppervlaktes, zoals de vloeren en wanden. Gebruik de wat meer contrasterende kleuren in de details of kleinere meubels in het interieur. Op deze manier creëer je een balans van twee stijlen gecombineerd!


Tip 3 japanse accessoires

Om jouw interieur af te maken met de accessoires in Japandi stijl heb ik hier diverse tips voor diverse keuzes in accessoires. De belangrijkste decorelementen zijn planten! Bij de japandi stijl staat de natuur en de verbinding ermee centraal. Met planten haal je de natuur naar binnen en maakt daarnaast de interieur stijl warmer en minder steriel. Kies voor enkele middel tot grote planten, en geef ze een ruime plek in het interieur zodat het niet te druk wordt.


Om de minimalistische meubels aan te kleden kan je gebruik maken van zachte en wollige stoffen zoals een wollen sprei of zijden kussens. Daarnaast kan je de vloer ook stylen met een lekker wollig vloerkleed of met tatami matten! Deze matten zijn gemaakt in Japan van geperst rijststro. Ze geven een traditioneel en authentieke uitstraling aan jou Japandi interieur.


Daarnaast kan je deze stijl ook terug laten komen in de lampen van de ruimte. Kies voor natuurlijke materialen zoals rotan of riet. Een andere keuze kan ook zijn om de japanse andon lampen toe te passen die gemaakt zijn van hout en rijstpapier. Dit geeft een warme uitstraling en sfeervol licht.

Vragen?

Wil jij graag meer advies voor jouw interieur of wil je graag een persoonlijk interieurontwerp op basis van jouw wensen en eisen? Neem gerust contact op en dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek in.

Comments


bottom of page