top of page

5 tips om de jungle in huis te halen!

Als je op zoek bent naar manieren om je huis groener en levendiger te maken, dan is het tijd om planten in huis te halen. Een urban jungle is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze interieurs. Onze groene vrienden brengen niet alleen schoonheid, maar ook tal van gezondheidsvoordelen met zich mee. In deze blogpost delen we vijf tips om jouw eigen urban jungle te creëren. Wordt jij ook zo blij van plantjes in jou huis? Ik deel graag mijn persoonlijke tips om de ultieme urban jungle te creëren!


Tip 1 variatie, variatie en nog eens variatie!

Het kiezen van de juiste planten is essentieel voor een succesvolle urban jungle in huis. Afhankelijk van de hoeveelheid lichtinval en de grootte van de ruimte, kun je verschillende soorten planten selecteren. Populaire keuzes zijn onder andere de Monstera Deliciosa, Pilea Peperomioides en Ficus Elastica. Zorg ervoor dat je ook rekening houdt met de verzorgingseisen van elke plant.


Maar het aller belangrijkste is de variatie in de keuze van je planten. Zorg dat je veel verschillende soorten planten kiest en bekijk welk plekje in jou huis geschikt is voor welk type plant. Zo vinden de plantjes van de calathea familie een plekje in de schaduw fantastisch, waar een bananen plant echt heel graag in de volle zon staat. Kijk of je op deze manier je huis kunt vullen met een grote diversiteit aan planten!


Tip 2 krukjes, ladders en hangers!

Een goede manier om je urban jungle interessant te maken, is door gebruik te maken van diverse hoogtes. Plaats bijvoorbeeld grote planten op de grond of op een verhoogd krukje of een variantie in kleine en grote planten. Je kan ook kleinere planten op planken neerzetten of hangend aan het plafond. Hierdoor ontstaat er een speels en dynamisch effect in je interieur.Tip 3 van aardewerk tot haakwerken!

Om je urban jungle echt tot leven te brengen zijn ook de potjes die je kiest van belang. Kies verschillende materialen zoals riet, aardewerk maar ook andere materialen zoals beton of keramiek. Varieer in kleuren en texturen, dit geeft een speels effect. Kijk of je accentkleuren kunt gebruiken die terug komen in je interieur om het zo te integreren. Denk ook aan mooie touwen of haakwerken om de planten op te hangen aan het plafond. Ook boeken over planten of posters met botanische prints kunnen een leuke toevoeging zijn.


Tip 4 waar koop jij je plantjes?

Als ik mijn plantjes ga inkopen of ik wil graag een paar nieuwe plantjes dan ga ik meestal naar een kweker of een klein lokaal winkeltje. Het grootste voordeel van het kopen bij een kwekerij is dat ze veel aanbod hebben van vele diverse plantensoorten. Kwekers hebben vaak gespecialiseerde kennis en kunnen je helpen met de juiste planten kiezen. Het grootste voordeel vindt ik dat de prijzen heel aantrekkelijk zijn! De meeste tuincentra die verdubbelen hun prijzen ten op zicht van kwekers. Een ander voordeel is dat planten die rechtstreeks bij een kweker worden gekocht meestal gezonder zijn dan die in tuincentra. Kwekers besteden veel zorg aan hun producten en controleren regelmatig op ziekten en plagen.Tip 5 licht, water en heel veel liefde!

Eén van de belangrijkste aspecten van het verzorgen van je urban jungle is ervoor zorgen dat de planten voldoende water, licht en liefde krijgen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de hoeveelheid water hierop aan. Teveel water kan namelijk schadelijk zijn voor sommige plantensoorten, terwijl andere juist veel vocht nodig hebben. Je kan ook een watermetertje kopen waarbij je aan de hand van het stokje in de aarde kan aflezen of hij echt water nodig heeft. Daarnaast is het goed voor elk plantje om elke maand een beetje voeding te geven. De plant verbruikt namelijk over tijd de voedingsstoffen die in het begin in de aarde zitten. De laatste tip is dan ook echt de allerbelangrijkste, geef je plantjes liefde en aandacht dan gaan ze pas echt shinen!18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page